Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır Açıklaması

'Doğu kollektör hattı Malatya için çok önemli bir yatırım'.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, doğu kollektör hattının Malatya için çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinden (MASKİ) yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır'ın katılımıyla Doğu Kollektörü Hattı 1. Etap çalışması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, MASKİ'nin kuruluşundan bugüne kadar kentin altyapı ağını güçlendirmek için önemli projelere imza attığını belirtti.

Malatya'nın gelecek nüfus durumu göz önünde bulundurarak 65 yıllık içmesuyu alternatifleri planının yaptığını aktaran Çakır, şunları kaydetti:

'İlçelerimizin tamamında içmesuyu, kanalizasyon altyapı çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda bütün ilçelerde kurulacak arıtma tesislerinin projelendirilmesi, yerlerinin hazırlanması çalışmaları büyük oranda tamamlandı. En yakın zamanda yatırımı yapılacak. 350 milyonluk yatırımlarımızın büyük çoğunluğu tamamladık. Doğu kollektör hattı Malatya için çok önemli bir yatırım. Doğu kollektör hattı yatırımımız kapsamında ana kollektör hattı ile bölgenin altyapı sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan projemizin yatırımına başladık.'

Çakır, projenin 33 kilometrelik 1. etabının 17,4 milyon lira mal olacağını belirtti.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir de Malatya'nın her bölgesinde yatırım yaptıklarını dile getirerek, 'Doğu kollektörü hattı çalışması tamamlanmasıyla günlük ortalama atıksu miktarı 30 bin metreküp artacak. Böylece tesisimizde toplam 150 bin metreküplük atıksu arıtılacak. Malatya merkez için kanalizasyona bağlı nüfus oranı Avrupa standartlara yani yüzde 97'lere ulaşmış olacak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA