Lezzetler Yarıştı, Kaybeden Olmadı

Tepebaşı Belediyesinin bu yıl 11’incisini düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu ile birlikte gelenekselleşen “5’inci Ulusal Pişmiş Toprak Kaplarda Yöresel Yemek Yarışması” renkli görüntüler ile birlikte, farklı lezzetlerin çekişmesine sahne oldu.

Lezzetler Yarıştı, Kaybeden Olmadı
Sempozyum etkinlikleri kapsamında Eskişehir Aşçılar Derneği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile birlikte düzenlenen yarışmaya 22 farklı şehirden aşçı dernekler katıldı.

3 farklı etapta gerçekleşen yarışmalarda Genç Aşçılar Yemek Yarışması, Down Sendromlu Gençler Arası Yemek Yarışması ve Yöresel Yemek Yarışması olmak üzere ayrı etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Eti Eski Fabrika alanında gerçekleştirilen Genç Aşçılar Yemek Yarışması 18-25 yaşarası 45 yarışmacının çekişmesine sahne oldu. Kırmızı et ve beyaz et olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada yemekleri değerlendiren jüri üyeleri Türkiye Aşçılar Federasyonu yetkililerinden oluştu. Ayrıca puanlamalar da noter eşliğinde ve onaylı biçimde gerçekleştirildi.

Ayrıca etkinlikte Eskişehir’de 30 yılı aşkın zamandır aşçılık yapan 6 aşçıya da plaket takdim edilirken, sponsorlara da teşekkür plaketi sunuldu. Son günlerde çıkardığı yemek kitapları ile adından söz ettiren Gizem Özdilli de etkinliğe katılarak yemeklerden tattı, yarışmacılar ve jüri üyeleri ile sohbet etti.

Down sendromlu gençlerin yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Down Sendromlu Gençler Arası Yemek Yarışması’ da renkli görüntülere sahne oldu. 20 down sendromlu gencin yanı sıra 20 de aşçının katılımı ile gerçekleşen yarışmada gençler, aşçılara yamaklık yaparak hünerlerini sergiledi.

Burada bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Bizim gençlerimiz yemek konusunda çok deneyimlidirler. Gökkuşağı Kafe’de yaklaşık 5 yıldır olağanüstü bir hizmet veriyorlar. İnanın tüm insanlara da örnek oluyorlar. O açıdan onların burada başarılı olmaları çok olağan. Diğer yandan kendi deneyimlerini artırmaları da önemli. Her yıl olduğu gibi bu mutluluğu burada yeniden yaşıyoruz. Tahmin ediyorum bu giderek Türkiye’ye yayılacak, Eskişehir her zaman ilklerin şehridir. Onların emeklerine sağlık, hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte hem aşçılar hem de gençlerin tamamı ödüllendirildi.
Kaynak: İHA