Kumluca'da 13 Mahallenin Su Sorunu Bitiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca ilçesinde Karaağaç İçme Suyu Projesi'nin çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASAT) Antalya'da susuz mahalle bırakmamak için başlattığı seferberliğin sürdüğü bildirildi.

Bu kapsamda Kumluca’nın 13 mahallesindeki su sorunu çözmek üzere Karaağaç İçmesuyu Projesi'nin hayata geçirildiği anımsatılan açıklamada, temeli geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından atılan projede imalat çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi.

Proje kapsamında yaklaşık 113 kilometrelik içme suyu hattı imalatı ve su depoları yapılacak. 50 milyon lira yatırım bedelli proje ile Karaağaç, Çaltı, Güzören, İncirlik, Erentepe, Belen, Yazır, Adrasan, Seylemit, Yeşilköy, Karacaören, Yenikışla ve Çayiçi mahallelerinin yıllardır süregelen içme suyu sorunu tarihe kavuşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran ise Kumluca'nın dört bir yanında hizmetlerin aralıksız şekilde devam ettiğini belirtti.

Belen 1 içme suyu deposunun bin tonluk, Belen 2 içme suyu deposunun ise 250 tonluk olacağını kaydeden Evran, bu depolardan Yazır, Yeşilköy ve Adrasan mahallelerine su dağıtımı yapacağını bildirdi.

Kaynak: AA