Kızlaryolu Barajı'nın Yapım Sözleşmesi İmzalandı

Çankırı'da Devrez Çayı üzerine inşa edilecek Kızlaryolu Barajı'nın yapım sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, sulama ve enerji açısından Çankırı için hayati öneme sahip Kızlaryolu Barajı'nın yapım sözleşmesinin imzalanması nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Genel Müdür Murat Acu, burada yaptığı konuşmada, barajın tamamlanmasıyla toplam 160 bin dekar alanın sulanabileceğini belirterek, baraj eteğine yapılacak hidro elektrik santrali ile de 5 megavat enerji üretilerek ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanacağını vurguladı.

Temelden 92 metre yüksekliğinde olan baraj ile sulama projesinin beraber ilerleyeceğini ve eş zamanlı bitirilmesinin hedeflendiğini aktaran Acu, Kızlaryolu Barajı'nın, Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinin 7 kilometre güneydoğusundaki Devrez Çayı üzerinde inşa edileceğini kaydetti.

Devrez Çayı üzerine yapılacak barajda depolanacak su ile sulamanın cazibe ile yapılacağını vurgulayan Acu, 'Bu sayede yapılacak olan sulamanın maliyeti daha düşük olacağından çiftçinin sulama maliyeti de çok daha aşağılara düşecek. Bu sayede yöre çiftçisi daha az maliyetle daha çok ürün elde etme fırsatını yakalayacaktır. Çiftçimiz kazanınca da ülkemiz kazanacaktır.' değerlendirmesini yaptı.

Acu, projenin Çankırı'ya hayırlı olmasını dileyerek , Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İmza törenine, Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Barajlar ve Hidroelektrik Santralleri Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, yüklenici firma yetkilileri ve daire başkanlıklarından ilgililer katıldı.

Kaynak: AA