Gülnar'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Gülnar'da yeni eğitim öğretim yılında okullarda güvenli ortamın sağlanması için koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, eğitim öğretim dönemi boyunca sürecek tedbirler kapsamında okul çevresindeki şüpheli kişiler üzerinde GBT uygulamasının yapıldığı belirtildi.

Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin servis sürücülerinin evraklarının tam olup olmadığı konusunda çalışma gerçekleştirdiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Okulla alakası bulunmayan kişileri okul çevresinden uzaklaştırdı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de okul yakınlarında bulunan tekel bayilerine giderek öğrencilere sigara ve alkollü içecek satmamaları konusunda uyarıda bulundu. Yaz dönemi boyunca özellikle asayiş açısından risk arz eden okullar çevresinde analiz çalışmaları yapılmış, okul müdürleri ve velilerle toplantılar yapılarak genel güvenlik ve asayişe yönelik tedbir içerikli çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere velilere ve servis şoförlerine yönelik eğitici faaliyetleri kapsayan 'güvenlik için eğitim projesi planlanmıştır.'

Kaynak: AA