Gazi Teknopark'tan Tayvan'a Ziyaret

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle, Gazi Teknopark bünyesindeki sağlık yazılımları ve güvenlik teknolojileri firmalarının temsilcileri Tayvan'a ticaret gezisi gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle, Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici AŞ bünyesindeki sağlık yazılımları ve güvenlik teknolojileri firmaları heyeti, Tayvan'a ticaret gezisi düzenledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 'Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar' kapsamında, Gazi Teknopark bünyesindeki sağlık yazılımları ve güvenlik teknolojileri firmalarına yönelik olarak, 13-17 Eylül'de Taipei'e ticaret gezisi gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, yaklaşık 60 firma ve resmi kuruluşla görüşüldü, 21. Dünya Bilgi Teknolojileri konferans ve fuarına katılım sağlandı.

Tayvan firmalarıyla kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, yetkililer tarafından sağlık teknolojilerinde ilaç takip sistemi ve alzaymır hastalarına yönelik çalışan Türk yazılım firmalarına iş birliği teklifinde bulunuldu.

Kaynak: AA