Depremzede Öğrenciler Konteynerlerde Ders Başı Yaptı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2 Mart'ta yaşanan depremde okulları hasar gördüğü için geçen eğitim öğretim dönemini çadırlarda tamamlayan öğrenciler, yeni döneme konteyner sınıflarda başladı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2 Mart'ta meydana gelen 5,5 şiddetindeki depremde okulları hasar gördüğü için geçen eğitim öğretim dönemini çadırlarda tamamlayan öğrenciler, yeni dönemde konteyner sınıflarda ders başı yaptı.

Depremin ardından eğitimin aksamaması için kurulan çadırlarda eğitim gören Samsatlı öğrenciler için yeni eğitim döneminde ilçedeki beş okulunun ihtiyacını karşılayacak konteyner sınıflar kuruldu.

Öğrenciler, konteyner sınıflarda eğitim hayatına başlamanın heyecanını yaşadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk gününde klimalı ve nezih bir ortamdaki konteyner sınıflarda eğitim vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Depremin öğrencileri de olumsuz etkilediğini aktaran Akın, 'Fakat öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için büyük çaba sarf edildi. Çadırda eğitim verdik ama büyük başarılar elde ettik.' dedi.
Kaynak: AA