Bismil'de Meydan Parkı Çalışmaları Başladı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Meydan Parkı Projesi'nde yapım çalışmalarına başlandı.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, yaptığı açıklamada, ilçenin merkezi yeri olan eski hizmet binasını yıkılarak yerine bin 300 metrekarelik alanda Meydan Parkı Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalara başlandığı söyledi.

Projenin ilçenin güzelliğine güzellik katacağını ifade ederek, 'Bismil Belediyesi olarak gelişen, büyüyen, güzelleşen Bismil’i daha iyi standartlara ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ediyor. Bunları yaparken de Bismil’i sadece merkez mahallesiyle değil 122 kırsal mahallesiyle de hizmette devam ediyoruz.' dedi.

Gülenç, hizmet anlayışı olarak ilçe merkezinde ne varsa aynısının kırsalda da olmasını benimsediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Gerçekten ihtiyaçlar çok fazla ve bunu da bir çırpıda yapmanın heyecanı içerisindeyiz. Biz bu kapsamda Bismil'de bazı çalışmalar yaptık. Öncelikle daha önce belediye binası olarak hizmet veren bina yıkılarak yerine Meydan Parkı çalışmalarına başladık. Şu anda eski kadın evi binasını belediye hizmet binası olarak kullanıyoruz. Bu alan ise Bismil'de ilk göze çarpan yer. Yaklaşık bin 300 metrekarelik bir alan. Meydan Parkı bitirildiğinde harika bir proje ortaya çıkacak.'

Parkın özelikleri hakkında da bilgi veren Gülenç, 'Parkın içinde ışıklı ve fıskiyeli modern havuzlar, gölgelikler, yerden aydınlatmalı ışık sisteminin faaliyete geçmesiyle ilçe modern bir görünümüne kavuşturacaktır. Burası hem çarşıda uğrayanlar hem de vatandaşların özel oturup dinlendiği, vakit geçirdiği bir alan olacak. Mevcut ağaçları koruduğumuz gibi yeni ağaç ekimlerimiz de olacaktır.' dedi.

Kaynak: AA