Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'nin en büyük hayvancılık üretim merkezini Kayseri'ye kazandıracaklarını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Çelik, gelecek nesillere üreten bir Türkiye, üreten bir Kayseri bırakmak için projeler hazırladıklarını ve bu doğrultuda projelere destek verdiklerini vurguladı.

Beydeğirmeni bölgesindeki 5,5 milyon metrekare alanın Türkiye’nin ve Avrupa'nın en büyük üretim alanı olacağını aktaran Çelik, şunları kaydetti :

'5,5 milyon metrekarelik alanın yaklaşık 2 milyon metrekaresine yeşil alan, sosyal donatı alanları, ticari alanları olacak. Burada farklı büyüklüklerde 800 besi ahırı arsası oluşturulacak. Beydeğirmeni Besi Bölgesi'nin tüm alt yapısı belediyemiz ve bağlı kuruluşlarımız tarafından yapılacak. Besi bölgesinde ahırların yanı sıra karantina bölgesi, kesimhaneler, veteriner üniteleri ve hayvan kliniği olacak. Hayvan atıklarının toplanması ve bertaraf işini biz yapacağız. Bu atıkları değerlendirmek için Biogaz Santrali kuracağız. Et ve et ürünleri ihtisas OSB'sini de bu bölgeye yakın bir yerde planlıyoruz.'

Kaynak: AA