Bandırma Devlet Hastanesinin Statüsü Yükseldi

Bandırma Devlet Hastanesi A2 sınıfına yükseldi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bandırma Devlet Hastanesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, uzun süredir hastanenin statüsünün yükseltilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Kırcı, ileriye yönelik çok güzel planlarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Hastanemizin çok talep görüyor. İhtiyaçlarımızın karşılanması için çalışmalar başladı. Ek bina bizim için işleri büyük ölçüde rahatlatacak. Çok uzun süredir takip ettiğimiz bir olay gerçekleşti. Hastanelerin bir sınıflandırması var. Hastanemizin sınıfı B'den A2'ye çıkarıldı. Uzman doktor sayımız ve yan dallarımız artacak. Her türlü tedavi, tetkik burada olacak. Kısacası Balıkesir'deki şehir hastanesi Bandırma'da olacak. Daha güzel daha kaliteli hizmet vereceğiz.'

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr Servet Kocaöz de A2 sınıfına yükselen Bandırma Devlet Hastanesinde artış olacak alanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hastanede A grubu ameliyatların yapıldığını belirten Kocaöz, 'Uzman hekim sayısı 40 kişi daha artacak. Eğitim araştırma hastanesi gibi çalışıyoruz. 3-4 yılda çok ciddi yatırımlar yapıldı. Rakamlar şehir hastanesinde yapılan ameliyat sayısına çok yakın. Yan dal uzmanlarda gelecek. Ek binanın özelliği dolu dolu olacak. 17 yoğun bakımımız var. 3'üncü seviye anjiyo ve bypass ameliyatları yapılacak. Bandırma Devlet Hastanemiz büyüyor. Yardımcı sağlık personel sayımız da artacak.' diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanlığının Bandırma Devlet Hastanesine 2018 yılı sonuna kadar 35 milyon lira yatırım yapacağı belirtildi.

A2 sürecinin tamamlanmasıyla hastanede anjiyo ve bypass ameliyatlarının yanı sıra radyoterapi, kemoterapi tedavileri uygulanacak, acil servis imkanları geliştirilecek.

Kaynak: AA