Azez'de Çadır Kentlerde Yaşayan Çocuklara Etkinlik

UMHD, Halep'in Azez ilçesinde savaş sırasında doğmuş ve çadır kentte yaşayan çocuklara yönelik etkinlik düzenledi UMHD Sosyal Çalışmalar Sorumlusu Düzcan: 'Etkinliğin amacı savaşın içerisinde doğmuş ve kamplardan başka bir dünyada yaşamamış bu çocuklara farklı bir dünyanın olduğunu göstermek istedik ve istiyoruz'.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde yer alan Azez ilçesinde savaşta doğmuş ve çadır kentte yaşayan çocuklara yönelik etkinlik düzenlemeye başladı.

Azez'deki Uluslararası Şam Üniversitesi alanında düzenlenen etkinliğe 400 çocuk katıldı. Yarışmaların düzenlediği alanda çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı, Türkiye'den gelen palyaçolarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Kamp ortamından uzakta bir gün geçiren çocuklara dernek yetkilileri hediyeler dağıttı.

UMDH Sosyal Çalışmalar Sorumlusu Sümeyye Nur Düzcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azez ilçesinde çocuklar için bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, 'Etkinliğin amacı savaşın içerisinde doğmuş ve kamplardan başka bir dünyada yaşamamış bu çocuklara farklı bir dünyanın olduğunu göstermek istedik ve istiyoruz.'' dedi.

Etkinliğin 10 gün devam edeceğini söyleyen Düzcan, ''Etkinliğimizin içerisinde sahne showlarımız ve çeşitli oyunlarımız var. Derneğimizin getirdiği palyaçolarla çocuklarımız gönüllerince eğlenecekler. Çocuklarımızla sokak oyunları, halat çekme gibi çeşitli oyunlar oynayacağız'' diye konuştu.

- Hedef 4 bin çocuk

Azez bölgesindeki çadır kentlerde yaşayan çocukları üniversite alanına getirerek eğlendirmek istediklerinin altını çizen Düzcan, ''Her gün buradaki çeşitli kamplarda kalan 400 çocuğu alana getirerek eğlendireceğiz. Hedefimiz 4 bin çocuğu eğlendirmek. Çadır kentlerde yaşayan çocuklara ulaşarak onların yaşam şevklerini artırmak istiyoruz, bir de onları eğitime özendiriyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA