Antalya'da Aile Hekimine Hakaret Ve Tehdit İddiası

Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hüseyin Avcı, aile hekimi Elçin Akça'ya bir hasta tarafından hakarette bulunulup tehdit edildiğini iddia ederek, olayı kınadı.

Avcı, yaptığı açıklamada, Kızıltoprak Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinde hizmet veren meslektaşları aile hekimi Elçin Akça'nın, görevi başında, bir hastanın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını ileri sürdü.

Saldırgan hastanın diğer personel ve hastaları da rahatsız ettiğini ve tehditlerde bulunduğunu iddia eden Avcı, 'Meslektaşımızın görevini yapmasını engellemiştir. Bu vahim olayı şiddetle kınıyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsü kabul edilemez. Fakat kendine hizmet vermeye çalışan insanlara bu şiddetin yönelmesi tabloyu daha da ağırlaştırmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Avcı, Antalya Aile Hekimleri Derneği olarak meslektaşlarının her zaman yanında olduklarını ve süreci takip edip suçluların cezalandırılması için gerekli her türlü yasal desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Bu tür olayların önlenebilmesi ya da en aza indirilmesi için 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılması gerektiğini savunan Avcı, şunları kaydetti:

'Şiddeti önlemede yasalar tek başına yeterli olmasa da şiddetle mücadelenin önemli bir ayağını oluşturur ve bu yasanın geciktirilmesi birey ve toplum sağlığını olumsuz etkilemektedir. Tüm halkımızı ve yetkilileri sağlıkta şiddet konusunda duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.'

Kaynak: AA