ADAU Üniversitesinde Tarihi Bir Gün Daha Yaşandı

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinde (ADUA) geleneksel hale gelen Bilgi Günü’nde, tarihi bir gün daha yaşandı. ADAU Üniversitesinin ‘Bilgi günü’ programına Türkiye, Çin, Hindistan ve Azerbaycan’ın büyükelçileri ve konsolosları da katıldı.

ADAU Üniversitesinde Tarihi Bir Gün Daha Yaşandı
Bilgi gününe ithaf edilen etkinlikte açılış konuşmasını Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Caferov yaparak eğitim kurumunun yaklaşık 100 yıllık tarihinden gururlandıran örnekleri dile getirdi.

Rektör Prof. İbrahim Caferov, “Son yıllarda Tarım Üniversitesinde yapılan reformlar, bu eğitim kurumuna olan ilgiyi üst düzeye çıkardı. 2017-2018 eğitim yılının kabul ölçütlerine göre ADAU’ya ayrılan bin 320 kişilik kontenjanın bin 129’u doldurularak kabul planı yüzde 85.5 oldu. 2017 yılında, devlet burslu öğrencilerin sayısında da büyük bir artış göstererek bin 129 talebeden 654 öğrenci kabul edildi” diye konuştu.

Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral ve Başkonsolos Orhan Işığın da katıldığı törende ADAU’nun Rektörü İbrahim Caferov ve Tarım Bakanı Haydar Asadov, konuşma yaptı. Büyükelçi Erkan Özoral, ilk önce 1918 senesinde Nuri Paşa komutasında Azerbaycan’a yardıma gelen Kafkas İslam Ordusunu anarak Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine vurgu yaptı. Erkan Özoral, Azerbaycan ve Türkiye’nin çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği işbirliği örneklerini dile getirdi.

Resmi törenin ardından Bakan Haydar Asadov ve yabancı büyükelçileri, Çin hükümeti tarafından finanse edilen sanal eğitim salonunun, TİKA’nin desteğiyle kurulan Veteriner Kliniğinin, Eğitim amaçlı Hayvan çiftliğinin, Suni Tohumlama Eğitim Merkezinin, Tohumculuk Laboratuvarının, John Deere Öğrenme Merkezi’nin, Gilan tarımsal eğitim odasının ve Tarımsal kimya Laboratuvarının açılış törenine katıldı.

Türkiye’de RTÜK’ün Gelecekle İletişim Projesini yakından takip ettiğini dile getiren ADAU öğretim üyesi Ferruh Rahimov, “RTÜK tarafından alındığı Gelecekle İletişim Projesi gerçekten gelecekte bir dünya gazetecilerin ortak paylaşıp platformu olacaktır. ADAU üniversitesinin tarım ve hayvancılık Türk dünyası için bir model olabilecek. Biz de Konya’da Torku Tarım Üniversitesi ile işbirliği yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Program,yüksek puan alarak üniversiteyi kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek sona erdi.
Kaynak: İHA