Yemen'deki Olaylar

ICRC Yemen'de sivillere yönelik saldırıları kınayarak, çatışan taraflara halkın savaştan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alma çağrısı yaptı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen'de sivillere yönelik saldırıları kınayarak, çatışan taraflara sivil halkın savaştan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alma çağrısında bulundu.

ICRC tarafından yapılan yazılı açıklamada, Taiz vilayetinde cuma günü sivillere yönelik saldırı kınanarak, 'Yemen'deki çatışmalar sırasında hedef gözetmeksizin yapılan ve sivillerin ölmesine ya da yaralanmasına neden olan saldırılara göz yumamayız.' denildi.

Çatışan taraflara sivillerin savaştan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alma çağrısında bulunulan açıklamada, 'Cuma günü yaşananlar, Yemen genelinde sivillerin her gün yaşadığı büyük acılara eklenen yeni bir çığlık.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, son aylarda birçok sivilin füze ve bombaların hedefi olduğuna işaret edilerek, uluslararası insan hakları kanunları gereğince sivillerin korunması için bir şeyler yapılması gerektiği vurgulandı.

Husilerin cuma günü Taiz kentinde yerleşim yerlerine düzenlediği topçu atışlarında 3 çocuk hayatını kaybetmiş, 2'si çocuk 9 kişi yaralanmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Husiler ve Salih yanlıları, zaman zaman sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla saldırılar düzenliyor.
Kaynak: AA