Van YÖREX'te Tanıtıldı

Van, Antalya'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) tanıtıldı.

Bu yıl 8.'si düzenlenen fuara Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası işbirliği halinde katıldı.

Fuarda Van ilinin kültürel, tarihsel, sanatsal değerlerinin yanı sıra yemek kültürüyle ilgili tanıtımlar yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi fuarda 5 gün boyunca tanıtım ile ilgili sinevizyon sunumu yaparak broşür, el ilanı ve CD gibi materyaller dağıttı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatifi tarafından üretilen Van kilimleri, Van balı, savatlı gümüş işlemeciliği ürünü takılar da katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Van kedisi ve meşhur Van lezzetlerinin de tanıtıldığı fuarda yaklaşık 7 bin kişiye Van kahvaltısı, keledoş, ayranaşı ve erişte yemekleri ikram edildi.

Fuara katılan kurum ve dernek temsilcileri, Van'ın tanıtımı için yoğun bir mesai harcayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Fuarda Van standını Antalya Valisi Münir Karaloğlu, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Antalya'da yaşayan Vanlılar ile çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kaynak: AA