TİM Üyeleri Tarihi Mekanları Gezdi

Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM), Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) koordinesinde düzenlenen 'Büyükelçiler Gaziantep Buluşması' kapsamında kente gelen üyeler, tarihi yerleri ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alican Yamanyılmaz, tarihi mekanları gezdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu eşliğinde Şehreküstü Konaklarını ve tarihi evleri gezen üyeler, Ömer Halisdemir Müzesi'ni de ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seyyar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentin çok değiştiğini belirtti.

Seyyar, şunları kaydetti:

'Buraya baktığınızda buram buram bir Mezopotamya, Anadolu ve bir Selçuklu görüyorsunuz. Milli mücadele döneminde de halkın yer altına inmesi, coğrafi koşulların yarattığı bir durum. Fransızlara karşı verilen Kurtuluş Mücadelesi'nin başarıya ulaşmasının temel faktörlerinden birisi de şehir içinde değil de yer altında mücadelenin örgütlenmesidir. Bu savaşta başarıyı getirmiştir. Burada müthiş bir ortam oluşturulmuş. Herkesin Gaziantep’e gelerek buraları görmesini tavsiye ediyorum.'

Yapılan çalışmalara Gaziantep mimarisinin çok güzel yansıtıldığını belirten Yamanyılmaz da çalışmaları çok beğendiğini kaydetti.

Restorasyonlarda her alanın otantik ortamını koruduğunu belirten Yamanyılmaz, 'Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadele Milli Mücadele Müzesi’nde çok güzel yansıtılmış. Bu çalışmanın diğer illere de örnek olmasını diliyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA