Suluova'da Şehit Ve İkizi İçin Mevlit Okutuldu

Suluova ilçesinde şehit Mustafa Bilgili ve trafik kazasında hayatını kaybeden ikiz kardeşi Recep Bilgili için mevlit okutuldu.

Bir yıl önce Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Mustafa Bilgili ile geçen hafta trafik kazasında hayatını kaybeden ikiz kardeşi Ramazan Bilgili için Yenidoğan Mahallesi Yenidoğan Camisi'nde okunan mevlitte Bilgili kardeşler için dua edildi.

Mevlidin ardından ikiz kardeşlerin babaocağında yemek verildi.

Mevlide katılan Kaymakam Vural Karagül, Ramazan Bilgili'nin ölmeden 3 ay önce makam şoförü olarak işe başladığını belirterek, 'Acımız büyüktü zaten. Çünkü 1,5 yıl önce ikiz kardeşinin şehit olması ile zaten bir acımız vardı. Şimdi ise şehidimizin ikiz kardeşi de maalesef vefat etti. Acımız ikiye katlandı. Ramazan Bilgili, hakikaten çok efendi ve pırıl pırıl bir çocuktu. Kendisi ikiz kardeşinin yanına gitti. Mekanı cennet olsun, ailesine de başsağlığı diliyoruz. Hakikaten imtihanı zor ailenin. Kendilerine ben sabır diliyorum.' dedi.

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise 'Bugün tüm Suluovalı hemşehrilerimiz ile anne ve babasının acısını paylaşmak üzere mevlit programına katılım sağladık. Cenab-ı Allah acılı aileye büyük bir sabır versin. Başsağlığı diliyoruz. 1,5 yıl içinde iki erkek evladını kaybetti aile. Kolay değil. Büyük bir acı ama takdiri ilahi. Din görevlisi olan babası da zaten bunu ziyadesi ile bilen birisi. Allah geride kalanlarına uzun ömürler versin. Sağlık, afiyet versin. Suluova'mıza teşekkür ediyorum. Hem cenazede hem mevlitte ve hem yemekte üzerine düşen görevi yerine getirdi. Büyük bir kalabalık, katılım sağlandı. Allah mevlitlerini kabul etsin. Mekanlarını cennet etsin.' diye konuştu.

Mevlide katılanlar, baba Recep ve anne Nilgün Bilgili'ye, taziyelerini yineledi.

Mevlide, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oflaz, İl Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı, İlçe Müftü Vekili Yusuf Kökoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA