Patili Dağ'daki Köpek Ölümlerine Hayvan Severlerden Tepki

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Patili Dağ’da çok sayıda köpek, telle çevrili bir alana kapatılıp ölüme terk edildi.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Patili Dağ’da, telle çevrili bir alanda ölü köpekler bulundu. Birkaç havyansever, son 1 ayda burada her gün köpek cesedi gördüklerini iddia etti. Hayvanseverler, Çankaya Belediyesi Sokak Hayvanları İyileştirme Birimi ekibi ve Orman Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğünü arayarak yardım talebinde bulunması üzerine ekipler olay yerine geldi. Bazı hayvanseverler yaşananlara, “Bunu yapanlara lanet olsun” şeklinde tepki gösterdi.

“Burası hayvan besleme alanımı yoksa hayvan mezarlığı mı?”

Olayı anlatan hayvansever Nurhan Duru, “Biz buraya haftada üç dört sefer gelip köpekleri besliyorduk. Fakat en son geldiğimizde manzara çok korkunçtu. En son gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte Orman Su İşleri ve Çankaya Belediyesi ile birlikte iş birliği yapıp bu bölgeye el attık. Büyük kayalar var fakat bir tane bile hayvan yok. Her tarafta kötü kokular var" diye konuştu.

Olay yerinde toplanan hayvanseverler, herkesi Patili Dağ’da bulunan hayvanları ziyaret etmeye davet etti. Ayrıca olay yerinde bulunan, günlerce aç susuz kalan ve aşırı derecede zayıflayan 2 tane köpek de Çankaya Sokak Hayvanları İyileştirme Ekipleri tarafından kontrol altına alındı.
Kaynak: İHA