MŞÜ, Yeni Fakülte Ve Bölümlerine Kavuştu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Resmi Gazete'de yayımlanan son kararnamelerle ilgili birlikte üniversitenin internet sayfasında yazılı bir açıklama yayımladı.

Polat, kararnamelerle ilgili yayımladığı açıklamada, üniversite bünyesinde 4 yeni fakülte, 2 enstitü ve bir yüksekokul kurulduğunu bildirdi.

Açıklamasında, Bakanlar Kurulu'nun bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Polat, 'Ziraat ve Veteriner Fakültesi bölümlerinden oluşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak kurulmuş oldu. Buna göre 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve 4 yıllık BESYO ile birlikte Muş'un en önemli ihtiyacı olan bir başka birimi Uygulamalı Bilimler Fakültesini açmış olduk. İnşallah amacına uygun yapılanır ve bu ilin makus talihi bu iki birim ile bir ölçüde değiştirilir.' ifadelerini kullandı.

MŞÜ'nün yeni kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda olduğunu, eğitim ve öğretimin modern dersliklerde ve alanında uzman akademisyenlerle verilmesi için yatırımların devam ettiğinin altını çizen Polat, şunları kaydetti:

'Üniversitemizi daha üst sıralara çıkartacak planlamalar çerçevesinde ülke gerçeklerini de gözönünde bulundurarak yapılan çalışmalarla ülkemizin üçüncü büyük ovasına sahip Muş için son derece hayati öneme sahip olan ziraat fakültesi ile küçükbaş hayvancılık üretiminde ülke ekonomisine yüzde 5 gibi önemli bir katkı sunan hayvancılık sektörü için ilimizde kurulması elzem olan veterinerlik fakültesi, alınan son kararla kuruldu. Bizler de üniversite olarak bu fakültemizin en kısa zamanda faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı başlayacağız.'

Ziraat ve veterinerlik fakültelerinin 2018-2022 stratejik planında yer aldığını, bu fakültelerin kurulmasıyla bölgenin önemli bir ihtiyacının giderileceğinin altını çizen Polat, MŞÜ'nün kentin tarihi, coğrafyası ve ekonomisiyle cazibe merkezine dönüştürülmesi için öncü rolünü devam ettireceğini vurguladı.

Polat, yeni birimlerin kurulmasında emeği bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, YÖK Başkanı Yekta Saraç, Vali Aziz Yıldırım, eski Vali Seddar Yavuz, milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Kaynak: AA