Mısır'da İhvan Üyelerine Yönelik Yargılamalar

İhvan Sözcüsü Fehmi, Mursi'ye verilen müebbet hapis ile aynı davada yargılanan üç sanık hakkındaki idam kararına tepki gösterdi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'ye, 'Katar adına casusluk davası'nda verilen müebbet hapis (25 yıl) cezası ve aynı davada yargılanan üç sanık hakkındaki idam kararını kınadı.

İhvan Sözcüsü Talat Fehmi, yayımladığı yazılı açıklamada, Mursi'ye verilen müebbet hapis ile aynı davada yargılanan üç sanık hakkındaki idam kararına tepki gösterdi.

Fehmi açıklamasında, 'Adalet terazisi bozulup, hakim vicdanını yitirdiğinde ne devlet kalır ne güvenlik.' ifadesine yer verdi.

Mursi'nin 'kahraman direnişçi' olarak nitelendirildiği açıklamada, yargının siyasete alet edildiği ve kararın aslında hükümsüz olduğu kaydedildi.

Yargıtay, dün, Mursi hakkında verilmiş olan 40 yıl hapis cezasını müebbet hapse çevirirken, aynı davada yargılanan üç sanık hakkındaki idam kararını da onamıştı.

Kahire Ceza Mahkemesi, söz konusu davada yargılanan Mursi'yi, Haziran 2016'da 40 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Mursi ile birlikte yargılanan sanıkların çoğunun Katar merkezli Al Jazeera televizyonu çalışanı olduğu bildirilmişti.
Kaynak: AA