Koruyucu Aileler Kahvaltıda Buluştu

Koruyucu ve evlat edinen aileler ile çocukları, düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Güven: 'Şu an 5 bin 350 çocuğumuz koruyucu ailenin yanında. Bu yıl içerisinde, koruyucu aile yanına verdiğimiz 679 çocuğumuzun yalnızca 39'unda geri dönüş oldu. Sistemde bir iyileşme söz konusu. Daha önce bizim koruyucu aileden dönen çocuk sayımız, oran olarak yüzde 20'lerdeyken bu yıl yüzde 6'ya indirdik'

Koruyucu ve evlat edinen aileler ile çocukları, düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneğince (KOREV) Atılım Üniversitesi kampüsünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, koruyucu ailelere çabalarından dolayı teşekkür etti.

Halen 5 bin 350 çocuğun koruyucu aile yanında olduğunu bildiren Güven, 'Bu yıl içerisinde, koruyucu aile yanına verdiğimiz 679 çocuğumuzun yalnızca 39'unda geri dönüş oldu. Sistemde bir iyileşme söz konusu. Daha önce bizim koruyucu aileden dönen çocuk sayımız oran olarak yüzde 20'lerdeyken bu yıl yüzde 6'ya indirdik.' dedi.

Güven, uzun süreli koruyucu ailelik modelini geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, 'Kuruluşlarımıza hiçbir şekilde çocukların gelmemesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda geçici koruyucu aile olmanızı da istiyoruz. Bir çocuğumuz kuruluşa geldiği takdirde hiçbir şekilde kuruluşta kalmasın, koruyucu ailelerimizin yanına yerleştirelim.' şeklinde konuştu.

- 'Ankara'da 320 civarında çocuk koruyucu aile yanında

KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz de koruyucu aileleri kaynaştırmak amacıyla bu yıl kahvaltı programlarının 3'üncüsünü düzenlediklerini anlattı.

Koruyucu aile sayısının artırılması, bu konuda farkındalık yaratılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aydeniz, yuva ve yurtlarda çocuk kalmayacak noktaya gelene kadar her türlü faaliyeti hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Koruyucu aile sayısının giderek arttığını dile getiren Aydeniz, sadece Ankara'da 320 civarında çocuğun koruyucu aile yanında olduğu bilgisini verdi.

Aydeniz, çocukların aile yanında ve sevgiyle büyümelerini, yetişmelerini hedeflediklerini aktararak, '0-6 yaşlarında hiçbir çocuğun yuva, yurt, çocuk evi, sevgi evi gibi koruma modellerinin içerisine girmeden direkt ailelerin yanına yerleştirilmesini amaçlıyoruz. Bununla ilgili bakanlığımız ile önemli çalışmalar yapıyoruz.' diye konuştu.

Çocukların keyifli vakit geçirdiği etkinliğe, Güven'in yanı sıra Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hakkı Bilgiç, koruyucu ve evlat edinen aileler katıldı.

Kaynak: AA