Kars'ın Cadde Ve Kaldırımlarına Bakan Ayarı

Kars’ta, yıllardan beri el vurulmayan kaldırım ve caddeler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla yapılıyor.

Kars'ın Cadde Ve Kaldırımlarına Bakan Ayarı
Kentte vatandaşları canından bezdiren kaldırım ve şehir içi ana caddeler Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce yapılıyor. Yapılan cadde ve kaldırımlar vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Referandum çalışmalarında ‘Kars’ın ana cadde ve kaldırımlarını’ yapacağının sözünü veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sözünü tutarak kaldırım ve şehir içi ana caddelerini baştan aşağıya yeniletiyor. Faikbey Caddesi’nden başlatılan çalışmaların yüzde 60’ı tamamlandı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda bir taraftan modern kaldırımlar yapılırken, diğer taraftan da asfalt çalışmaları yürütülüyor. Önceki dönem AK Parti Belediyesi tarafından Faikbey Caddesi’nde yapılan ve yaklaşık 50 santim kalınlığında bulunan asfalt geçen süre içerisinde bakımsızlıktan ve gelişi güzel kazıldığından dolayı zarar gördüğü için sökülerek yeniden sıcak asfalt yapılıyor.

Bakan Ahmet Arslan’ın, talimatlarıyla şantiyeye dönen Faikbey Caddesi’nde iş makineleriyle sökülen zemin kanalizasyon bacaları dahil komple yenileniyor. Kentin göbeğinde yürütülen çalışmalar ise vatandaşları sevindiriyor.

Yapılan yol ve kaldırım çalışmalarını uzun süreden beri beklediklerini ifade eden vatandaşlar, “Özelikle kaldırımlarımız berbattı, Allah bakanımızdan razı olsun, onun sayesinde doğru dürüst yol ve kaldırıma kavuşuyoruz” dediler.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce Faikbey Caddesi’nde yürütülen kaldırım ve yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çok sayıda personel ve iş makinesiyle yürütülen çalışmalarla kaldırımlar yeniden yapılıyor. Caddenin eski asfaltı kaldırılıyor. Baştan aşağıya yeniden yapılan kaldırım ve yollar ise kentin çehresini değiştiriyor.
Kaynak: İHA