Kanada'da Arakan Protestosu

Toronto'da, Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı katliamlar protesto edildi.

Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı katliamlar, Kanada'nın Toronto kentinde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Toronto'daki Ontario Eyalet Parlamentosu bahçesinde toplanan binlerce Myanmarlıya, şehirde yaşayan diğer Müslüman topluluklar ile Kanada Birleşik Hristiyanlar Federasyonu da destek verdi. Parlamento binası önünde, Arakan'daki yakınlarının yaşadığı katliamları anlatan Myanmarlılar, Kanada hükümetini sorunu çözmede daha etkili davranmaya çağırdı.

Protestoyu organize eden Huwaida Pervez-Khan, gösteri sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye teşekkür etti. Pervez-Khan, 'Türkiye’nin Arakan için yaptıklarını unutamayız.' dedi.

- 'İslam Dünyası Türkiye'nin arkasında olmalı'

Etkinliğin organizatörlerinden Arakan asıllı Kanada vatandaşı Washim Ali de Türkiye'nin, Arakan'daki katliamların dünya kamuoyuna duyurulmasında öncü olduğunu söyledi. Ali, 'Türkiye'nin yaptığını kimse yapmadı. İslam dünyası ve diğer milletler Türkiye'nin arkasında olmalı ve Türkiye'ye destek vermeli' dedi.

Arakan katliamlarının uluslararası platformlara taşınmasında da Türkiye'nin desteklenmesi gerektiğini anlatan Ali, Arakan için çalışan herkesin Türkiye ile işbirliği yapması gerektiğini, soruna kalıcı çözüm bulunmasının yolunun da bu olduğunu belirtti.

Kanada'nın da sorun üzerine çaba sarfettiğini, şu ana kadar yapılan açıklamalarla kendilerine destek verdiğini kaydeden Washim Ali, 'Kanada, soruna kalıcı çözüm bulmada daha etkili davranabilir. Şu ana kadar Kanada hükümetinin yaptıkları yeterli değil' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, dua edildi.
Kaynak: AA