Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Erdoğan, BM 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York'ta konaklayacağı otelin önünde ABD'de yaşayan Türkler tarafından karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York'ta, konaklayacağı otelin önünde ABD'de yaşayan Türkler tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak isteyen Türkler, The Peninsula Otel'in önünde öğleden sonra bir araya geldi.

Türkler, Amerikan polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı otelin çevresinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişini bekledi.

'Başkan Erdoğan Amerika'ya hoş geldin' yazılı tişörtler giyen ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Kırmızı beyaz, en büyük Türkiye' ve 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı.

Otele gelişinde makam aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kendisini bekleyen Türklerin yanına gitti.

Türklerle selamlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra konaklayacağı otele geçti.

Bu arada ABD polisi tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, otelin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı.
Kaynak: AA