'Yalaza' Dizisinin İlk Bölümü Seyirciyle Buluştu

Çekimleri Sakarya'nın Taraklı ilçesinde devam eden dizinin ilk gösterimi, oyuncuların da katılımıyla halka açık olarak Taraklı'nın Asırlık Ağaç Meydanı'nda gerçekleştirildi Yapımcı Sınav: 'Burada insanların birbirine yaptığı 'yalaza'dan biz bir prodüksiyon yapıyoruz. Kendi karakterlerimizle bunu Türkiye çapında bir komedi formatı haline getiriyoruz. İnşallah günün birinde komedi konusunda yazan insanlar bunu bir doktora tezi yapacaklardır'

Osman Sınav'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği, TRT 1 ekranlarının yeni dizisi 'Yalaza' seyircilerle buluştu.

Çekimleri Sakarya'nın Taraklı ilçesinde devam eden dizinin ilk gösterimi, oyuncuların da katılımıyla halka açık olarak Taraklı'nın Asırlık Ağaç Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Dizinin başrol oyuncularından Kadir Çöpdemir'in sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte konuşan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Osman Sınav'ın yapımlarında Türkiye'nin kültürüyle ilgili duyarlılık gösterdiğini söyledi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de dizi ekibine böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

İsen, Taraklı'nın çok güzel bir mimarisi olduğuna dikkati çekerek, 'Bunun arkasında ciddi bir kültürel birikim, feraset vardır, incelik vardır. Taraklı'da bunlar vardı. İnsan unsuru da vardı. Çünkü bu mekanı oluşturan meydana çıkaran bir yapı vardı. Şimdi siz onu keşfettiniz. İnşallah Türkiye'ye de bunu teşkil edeceksiniz. Ben buradan çok keyifli bir tablonun ortaya çıkacağına yüzde yüz inanıyorum.' diye konuştu.

- 'Türkiye'nin mizah tarihinde yerini alacaktır'

Osman Sınav ise 'Yalaza' kavramı üzerine uzun süredir araştırmalar yaptıklarını belirterek, 'Herhalde bir fikrin demlenmesi böyle bir şey. Yaklaşık 10 yılda bu fikir demlendi. Fikirlerin demlenmesi iyi bir şeydir. Acele etmemek lazım.' ifadelerini kullandı.

Sınav, yerel bir kavramdan milli bir komedi formatı üretmeye çalıştıklarının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

'Burada insanların birbirine yaptığı 'yalaza'dan biz bir prodüksiyon yapıyoruz. Kendi karakterlerimizle bunu Türkiye çapında bir komedi formatı haline getiriyoruz. İnşallah günün birinde komedi konusunda yazan insanlar bunu bir doktora tezi yapacaklardır. Buna çok inanıyorum. 'Yalaza'yla ilgili tezler yapılmıştır ama komedi formatıyla bu dizi Türkiye'nin mizah tarihinde yerini alacaktır diye düşünüyorum.'

Etkinlikte ayrıca Taraklı Kaymakamı Cihat Koç ile dizinin oyuncu ve senaristleri arasında yer alan Hasan Kaçan da kısa bir konuşma yaptı.

Gecenin sonunda Hasan Kaçan ve Osman Sınav'a Taraklı'nın fahri hemşehrilik belgesi takdim edildi.

- 'Yalaza'

Abartılı hikaye anlatmaya dayalı yalaza kültürü üzerine kurulan dizi, Taraklı’da doğup büyümüş beş çocuk babası marangoz İbrahim'in hikayesini anlatıyor. İbrahim'in dört yetişkin kızı, afacan küçük oğlu ve evin etrafında dolanan damat adayları dışında pek bir sıkıntısı yoktur. Güler yüzlü, sevecen Anadolu insanı İbrahim, aşkla mantık arasında kalır, zaman zaman bunalıp dünyadan el etek çekmeyi düşünür ama her şeye rağmen pozitif kişiliğini korur. İbrahim'in ilk aşkı 'Alev', bir gün Taraklı'ya geri döner.

Yönetmenliğini Sınav'la birlikte Mehmet Bahadır Er ve Yücel Hüdaverdi'nin üstlendiği dizi, hikayesinin yanı sıra sıcak ve tarihi kasaba görüntüleriyle dikkati çekiyor.

Dizisinin oyuncu kadrosunda ayrıca Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Erol Aksoy, Gamze Karaduman, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Ergül Miray Şahin, Mert Carim ve Tibet Tursun yer alıyor.

Dizinin senaryosunda karikatürist Hasan Kaçan'la birlikte Uğur Kaçan, Sadettin Tolan, Eda Tezcan ve Makbule Kosif imzası bulunuyor.

Kaynak: AA