UTİKAD'dan 'Şirketleşme' Çağrısı

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren üye firmaların temsilcileri ile İzmir'de buluştu.

UTİKAD'dan yapılan yazılı açıklamada, İzmir'deki bir otelde gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının ardından yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür Cavit Uğur, üye firmaların temsilcileri ile lojistik sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

Sektörün sorunlarının masaya yatırıldığı buluşmada İzmirli UTİKAD üyeleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda faaliyet gösteren kamyon kooperatifleri ile ilgili süreçleri de gündeme getirdi.

UTİKAD üyeleri, kamyon kooperatiflerin şirketleşerek piyasa rayiçlerine uygun birim fiyatlarla, lojistik maliyetleri azaltmaya yönelik çağdaş hizmetler vermesini önerdi.

Toplantının ardından dernek üyeleri, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ü ziyaret etti.

Lojistik sektöründeki güncel konuların değerlendirildiği görüşmelerin ardından UTİKAD Heyeti, Arkas Deniz Tarihi Merkezi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA