'Şile Engelliler Kampı, Yıl Sonunda Tamamlanacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: 'Kamp hizmete alındığında, engelli vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte bu modern köyde birer hafta misafir edeceğiz. Çok önemli bir proje olarak gördüğümüz engeliler kampı yıl sonunda tamamlanacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile Engelliler Kampı'nın yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, kamp hizmete alındığında, engelli vatandaşların aileleriyle burada birer hafta misafir edileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Topbaş, Şile'nin Alacalı Köyü'nde inşa edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Kampı'nın şantiyesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Topbaş, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde Florya'da açtığı engelliler kampını mükemmel hale getirdiklerini anlatarak, 'Fakat yetmiyor. Bunun için Şile Engelliler Köyü kurma kararı aldık. 170 dönümlük arazide inşa edilen kamp hizmete alındığında, engelli vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte bu modern köyde birer hafta misafir edeceğiz. Çok önemli bir proje olarak gördüğümüz engeliler kampı yıl sonunda tamamlanacak.' ifadelerini kullandı.

Engelliler kampının özellikle dar gelirli vatandaşlara hizmet vereceğinin altını çizen Topbaş, kampta her yıl yaz kış 3 bin 500 ailenin misafir edileceğini, kampta konaklamadan spor tesislerine ve konferans salonuna kadar her türlü imkanın bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinin, yapılan hizmetlerle engelliler için yaşama tutunma dönemleri olduğunu anlatan Topbaş, şunları kaydetti:

'Maalesef Cumhurbaşkanımızdan önce toplumda engeliler konusunda bir hassasiyet yoktu. Engellilere yönelik evde bakım hizmetlerinden rehabilite merkezlerine kadar çok önemli adımlar atıldı. Büyükşehir belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da başlattığı çalışmaları artırarak sürdürüyoruz. Göreve geldiğim 2004'ten itibaren bir komisyon kurarak, yaptığımız her işin bu komisyondan engellilere uygun oluru alarak projelendirilmesini ve inşaatın da buna göre yapılmasını şartını koştuk. Bütün eserlerin rampaları, asansörleri, giriş-çıkışlarıyla engelliler, çocuklar ve yaşlılara uygun yapılmasına özen gösterdik. Kimse garanti edemez ki ailesinden biri ya da kendisi yarın böyle bir sıkıntı yaşamayacak.'

Kadir Topbaş, otobüs, tramvay ve metro gibi bütün toplu ulaşım araçlarını da engellilere uygun hale getirdiklerini dile getirerek, 'Bu, engelli vatandaşlarımızın hayata tutunma ve bir başkalarına ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürebilme imkanı demekti. Doğru olan hizmetlerdi, bunu yaptık. Fırsatları ortaya koyarsanız insanlar engelleri aşar. Gerçek engeller sadece zihinlerdeki bakışta oluşur.' değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak Şile Engelliler Kampı'nda konaklama ve idari binaların yanı sıra konferans ve fitnesss salonu, sergi alanı, yemekhane, kafeterya, cep sineması, at barınağı, kümes hayvanları barınağı, anfi tiyatro, çim bowling salonu, mini golf sahası, futbol, basketbol ve okçuluk sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları ve otopark yer alacak. Tesiste engelliler ve aileleri için her türlü spor imkanı ile atla ve evcil hayvanlarla terapi programları da uygulanacak.
Kaynak: AA