Şanlıurfa'da İsot Festivali

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Acı ama tatlı bir acı, güzel bir acı. Bütün acılarımız isotun acısı gibi olsun diğer acılar olmasın inşallah'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 'İsot festivali' kapsamında tarlada isot hasadı yapıldı.

Merkez Haliliye ilçesi Kısas Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tarlada isot toplayarak, bereketli olmasını temenni etti.

Yılmaz, tarlada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın önemli bir değeri olan isotun kente has bir ürün olduğunu belirtti.

İsotun uluslararası alanda da giderek tanınmaya başlandığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

'İsot aynı zamanda kültürel bir değer. Bunu daha çok tanıtmamız lazım. Bu güzel ürünü bugün tarladan toplayarak hasat sezonu başlattık. Şanlıurfa ve tüm çiftçilerimize hayırlı olur inşallah. Bu yıl ürünün iyi olduğunu öğrendim. Biber kentimizin bereketini simgeliyor. Acı ama tatlı bir acı, güzel bir acı. Bütün acılarımız isotun acısı gibi olsun diğer acılar olmasın inşallah.'

Konuşmanın ardından isotun tadına bakan Yılmaz'a ayran ikram edildi.

Etkinliğe, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile vatandaşlar katıldı.

Festivalde fotoğraf sergisi, isotun hazırlanışı ve Şanlıurfalı sanatçıların katılacağı konserler gibi etkinlikler yer alıyor.
Kaynak: AA