Oltu Taşına Tasarım Desteği

KUDAKA Genel Sekreteri Demirdöğen: 'Oltu taşıyla ilgili tasarım yapmak isteyen tüm işletmelere destek veriyoruz. Taşı uluslararası alanda daha fazla tanıtmak için İtalyan ve İspanyol tasarımcılarla çalışmak istiyoruz'

Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Osman Demirdöğen, coğrafi işaretli Oltu taşını uluslararası alanda daha fazla tanıtmak için İtalyan ve İspanyol tasarımcılarla çalışmak istediklerini bildirdi.

Demirdöğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi tanıtmak amacıyla Antalya'da düzenlenen '8. Yöresel Ürünler Fuarı'na katıldıklarını söyledi.

Oltu taşının, yarı değerli taşlar arasında yer aldığını ifade eden Demirdöğen, 'Hediyelik eşya yapımına çok uygun. Kullanılan motifler de bölgenin kültürünü yansıtıyor. Bu anlamda bölgeye özgü bir ürün. Fuarda da ilgi yoğun, herkes soruyor.' dedi.

Demirdöğen, talebin fazlalığına karşın Oltu taşı kaynaklarının sınırlı olduğunu bildirdi.

Bu taştan yapılan ürünlerle ilgili tasarım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Demirdöğen, 'Tasarım yapmak isteyen tüm işletmelere destek veriyoruz. Oltu taşı, yarı değerli hediyelik eşya konusunda dünyada popüler bir ürün. Coğrafi işaretimiz de var. Taşı uluslararası alanda daha fazla tanıtmak için İtalyan ve İspanyol tasarımcılarla çalışıp, onların da isteyebileceği ürünler hazırlamak istiyoruz.' diye konuştu.

Ticaretin önemli olduğunu, bu nedenle daha fazla ürünü yurt dışına satmak gerektiğini anlatan Demirdöğen, her ülkeye satılacak şekilde, oranın değerlerini ön plana çıkaracak hediyelik eşya yapmalarının mümkün olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA