'Milletimiz Onları Asla Affetmeyecektir'

Başbakan Binali Yıldırım, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

'Milletimiz Onları Asla Affetmeyecektir'
Başbakan Binali Yıldırım, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Adnan Menderes, bütün hayatını Türkiye’nin demokratikleşmesine ve kalkınmasına adamış bir devlet adamımızdır. Milletimizin kalbinde müstesna bir yeri olan merhum Menderes, ülkemizin dünyayla bütünleşmesine, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur. 16-17 Eylül 1961 tarihinde yaşanan hadiseler milletimizin hafızasında derin izler bırakmıştır. Millete hizmet yolunda canını feda eden merhum Menderes, halkımızın gönlünde bir kahraman olarak yer almıştır. Milli iradeye darbe vurduktan sonra, O’nu ve arkadaşlarını haksız ve gayrı meşru bir şekilde yargılayıp, idamına onay veren vesayet odakları ise tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Milletimiz onları asla affetmeyecektir. Yakın siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasında yer alan merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı vefatlarının yıl dönümünde rahmetle ve hürmetle yad ediyorum."

(Enise Vural / İHA)
Kaynak: İHA