Kumluca'da 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri' Düzenlendi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri' düzenlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonuyla Ekonomi Bakanlığı görev alanına giren konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen seminere, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Ekonomi Bakanlığından dış ticaret uzmanları katıldı.

KUTSO Başkanı Günay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de sıkça gündeme gelen ekonomik sorunlar ve cari açığın kapatılması için en temel çözümün ihracatın arttırılması olduğunu söyledi.

Türkiye'de ürün ve üretim konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını ifade eden Günay, 'En büyük sıkıntıyı ihracat yapacak girişimci bulmakta yaşıyoruz. Girişimcilerimizin korkmadan ve doğru bir şekilde ihracat yapabilmesi için Ekonomi Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu tür eğitimleri önemsiyoruz.' diye konuştu.

Seminerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları, pazar araştırması ve destekleri, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, marka ve tasarım destekleri, iş dünyası için ticari bilgiye erişim ve ülke masaları gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Kaynak: AA