GÜNDEM ÖZETİ / 17 Eylül 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York şehrine hareket edecek.

(İstanbul/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, valiliği ziyaret edecek, partisinin Odunpazarı ilçe teşkilatı kongresine katılacak.

(Eskişehir/14.00/14.45)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Topkapı Anıt Mezar'da 'Demokrasi Şehitleri Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 56. yıl dönümü anma etkinliğine' katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz partisinin Kızıltepe ve Nusaybin ilçe kongrelerine katılacak.

(Mardin/12.00/15.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin Marmaris ilçe kongresine katılacak.

(Muğla/11.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret edecek, partisinin Turhal ilçe kongresine katılacak. Çalık, Turhal Belediyesi ile Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi'ni ve şehit ailesini ziyaret edecek.

(Tokat/10.00-16.15)

6- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Sincan ilçe kongresine katılacak.

(Ankara/13.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partisinin Ereğli ilçe kongresine katılacak.

(Zonguldak/12.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yurdu'nu ziyaret edecek.

(Malatya/13.30)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Diyarbakır Çevre Yolu - Bağlantı Yolunda İncelemelerde bulunacak, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve Ak Parti Bağlar İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Diyarbakır/11.50/12.00/12.30/13.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz izleniyor.

(Riyad)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

SPOR

1- 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası İstanbul'da sona eriyor.

- Şampiyonanın finalinde Slovenya ile Sırbistan, üçüncülük maçında ise İspanya ile Rusya, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/21.30/17.00)

2- Türkiye'nin, D Grubu karşılaşmalarının yanı sıra finallerine ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın değerlendirme toplantısı, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak'ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serbülent Şengün'ün katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(İstanbul/16.00)

3- Süper Lig'de 5. haftaya Osmanlıspor-Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir-Trabzonspor, Göztepe-Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/İstanbul/17.00/İzmir/Antalya/20.00)

4- TFF 1. Lig'de 5. haftaya Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü, Denizlispor-Akın Çorap Giresunspor, Gaziantepspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/17.00/Denizli/Gaziantep/20.00)

5- Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta maçında, Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda Portekiz temsilcisi Sporting ile karşı karşıya gelecek.

(Kocaeli/17.00)

6- Yenimahalle Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 1. tur rövanş maçında Yunanistan ekibi Ionias ile THF Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/18.00)

7- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı Singapur Grand Prix'si koşulacak.

(Singapur/15.00)

8- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 9. yarışı Portekiz'de yapılacak.

(Portimao/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA