Batman'da 'Arakan' İçin Yardım Kampanyası

Batman Üniversitesi ile Türk Kızılayı Batman Şubesi iş birliğiyle Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı Kampanya kapsamında cep telefonlarından 'ARAKAN' yazarak 2868'e kısa mesaj gönderen herkes Arakan'a 10 lira bağışta bulunacak Rektör Prof. Dr. Durmuş: 'Sporculara, müzik yarışmalarına gönderdiğiniz mesajlardan birini de Arakan'da ağlayan kardeşlerimize gönderin'

Batman Üniversitesi ile Türk Kızılayı Batman Şubesi, Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.

Batman Üniversitesi, Türk Kızılayı Batman Şubesi iş birliği ile Myanmar ordusunun 'silahlı militanlarla mücadele'yi gerekçe göstererek Arakan bölgesinde gerçekleştirdiği katliamlardan sağ kurtulan Arakan Müslümanları (Rohingya) için yardım kampanyası başlattı.

Başlatılan kampanyada, cep telefonlarından 'ARAKAN' yazarak 2868'e kısa mesaj gönderen herkes Arakan'a 10 lira bağışta bulunacak.

Batman Üniversitesi, kampanyayı duyurmak ve yaygınlaştırmak için 'Batman Mobilya ve İnşaat Fuarı' ile 'Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda stant açtı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Myanmar'da Budist ordu güçlerinin 'silahlı militanlarla mücadele'yi gerekçe göstererek Arakan bölgesinde gerçekleştirdiği katliam ve şiddet olaylarını kınadı.

Şiddet olayları ve katliamlardan bir şekilde sağ kurtulan Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirten Durmuş, şöyle konuştu:

'Üniversite olarak 'Arakan kan ağlıyor' adıyla bir kampanya başlattık. Arakanlı kardeşlerimize yardım elini uzatıyoruz. Türk Kızılayı ile iş birliği yaptık. 'İnsanlığın yanında ol, Müslüman kardeşlerine sahip çık' sloganı ile yola çıktık. Bir sigara parası bile değil. Kısa mesaj olarak cep telefonlarına 'ARAKAN' yazıp 2868'e kısa mesaj atılması durumunda Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için Türk Kızılayı aracılığıyla 10 lira bağışlamış olunacak.'

Bir nebze de olsa oradaki kardeşlerinin yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını dile getiren Durmuş, kampanyanın amacına ulaşmasını diledi.

Durmuş, 'Sporculara, müzik yarışmalarına gönderdiğiniz mesajlardan birini de Arakan'da ağlayan kardeşlerimize gönderin. 10 lira ile bir antibiyotik, bir merhem, bir parça ekmek, bir bardak su göndermiş olursunuz.' ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ ise yapılan yardımların Arakanlı Müslümanların bir nebze de olsun yaralarına merhem olacağını söyleyerek, kampanyaya duyarlılık çağrısında bulundu.

Kaynak: AA