Başsavcılıktan FETÖ Tahliyelerine İtiraz

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak örgüte rant sağladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Muammer Çalışkan ve Mustafa Vural’ın mahkeme tarafından tahliye edilmelerine itiraz etti.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2015 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Kanuni Üniversitesine ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek örgüte 150 milyon liraya ulaşan miktarda rant sağladıkları iddiasıyla aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 17 sanığın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edildi. Tutuklu yargılanan sanıklar eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Mustafa Vural da, dün görülen duruşmada mahkeme tarafından tahliye edilerek haklarında ev hapsi cezası verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ise tahliye kararına jet hızıyla itiraz etti. Başsavcılık, mahkemeye yaptığı itirazda iki sanık hakkında mevcut delil durumu, suçun vasıf ve mahiyeti, yüklenen suçun yasada öngörülen cezanın üst sınırı dikkate alınarak tekrar tutuklama kararı verilmesini, talebin reddedilmesi halinde dosyanın değerlendirilmek üzere bir üst mahkemeye gönderilmesini talep etti.
Kaynak: İHA