Aydın'da 'Patriyot' Buluşması

Kendilerini 'Patriyot' diye adlandıran mübadiller, sosyal medya üzerinden kurdukları iletişimle Aydın'ın Germencik ilçesinde bir araya geldi.

Mübadele anlaşmasıyla Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen ve kendilerini 'Patriyot' diye adlandıran mübadeliler Germencik ilçesinde buluştu.

Çoğunluğu İstanbul'dan gelen mübadeliler, Mursallı Mahallesinde davul-zurnayla karşılandı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Gürkan Önelmen, sosyal medya üzerinden iletişime geçerek bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Mursallı'daki dostlarımızla buluşmaya onlarla kaynaşmaya geldik. Çok güzel karşılandık. Hepsine teşekkür ederiz. Burada akrabaları olanlar var. Hepsi birbirlerini tanımış oldular. Kaynaşmış oldular. Yıllardır birbirini görmeyenler birbirlerini buldular. Bizde bundan mutlu olduk.' dedi.

Lozan Mübadilleri Vakfı üyesi Ogün Ağan ise şunları kaydetti:

'Bugün İstanbul’dan gelen arkadaşlarımızı konuk ettik. Bunlar Yunanistan'ın Nasliç bölgesinden biz onlara komşu ilçe Grevena'dan 1923-1924'de dedelerimiz aynı gemiye bindiler ve ayrı yerlere giden akrabalar oldu. Burada ilk kez akraba buluşması oldu. Bundan çok memnun olduk. Kısacası Patriyotların buluşması oldu.'

Kaynak: AA