Arap Gazeteciler Kütahya'da

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti ve Arap Gazeteciler Evi Derneği işbirliğiyle, Türk-Arap ilişkilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen organizasyonda, Arap gazeteciler Kütahya'ya geldi.

Irak, Mısır, Dubai, Filistin, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Cezayir'deki basın yayın organlarının Türkiye'de görev yapan 40 temsilcisi, kentin tarihi ve kültürel yerleri ile seramik ve porselen fabrikalarını gezdi.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, yaptığı açıklamada Arap meslektaşlarını Kütahya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Düzenlenen organizasyonla Ortadoğu ülkelerinin basın temsilcilerine Kütahya'yı tanıtmaya çalıştıklarını dile getiren Sağlam, 'Arap Gazeteciler Evi Derneği ile güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Misafir meslektaşlarımızı ilimizde iki gün ağırlayacağız. Kütahya, tarih ve kültürüyle gerekse termal, yeraltı ve yer üstü kaynakları ile görülmeye değer bir şehir.' dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında (KUTSO) Başkanı Nafi Güral da Kütahya ve oda çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA