2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına Doğru

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Ilıcak:'En değerli varlığımız olan çocuklarımızı mutlaka korumalı ve gözetmeliyiz. Bunu çocuklarımıza sevgimizi, hoşgörümüzü göstererek ebeveyn ve arkadaş gibi davranarak göstermeliyiz'

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle öğretmen, öğrenci ve velilere verimli bir sezon geçirmelerini diledi.

Çocukların ilgisizlik sonucunda kötü alışkanlıklara başlayabileceğini belirten Ilıcak, yaptığı yazılı açıklamada 'En değerli varlığımız olan çocuklarımızı mutlaka korumalı ve gözetmeliyiz. Bunu çocuklarımıza sevgimizi, hoşgörümüzü göstererek ebeveyn ve arkadaş gibi davranarak göstermeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Çocukların eğitimlerinin yanı sıra sağlıkları ve gelişimleriyle de ilgilenilmesi gerektiğini aktaran Kaya Muzaffer Ilıcak, şunları kaydetti:

'Sevmediğimiz çocuklarımıza insan tacirleri, zehir tacirleri kucak açar. Çocuklarımızı adeta yarış atı gibi yarıştırmaktan kaçınmalı, başarı gibi başarısızlığın da normal bir sonuç olduğunun bilincinde olmalıyız. Çocuklarımızın eğitimiyle ilgilendiğimiz gibi, sağlığı ve gelişimiyle de ilgilenmeliyiz. Bunun için de her çocuğumuzun mutlaka bir spor dalında çalışmaları çok önemlidir. Sağlıklı gençlik için spor yapmalıyız. Akıl sağlığı için spor yapmalıyız. Akıl sağlığı ve beden sağlığı yerinde olanlar ancak başarılı olurlar.'

'Evlatlarımızı, terör örgütlerinin, uyuşturucu şebekelerinin eline düşmekten kurtarmalıyız.' ifadesini kullanan Ilıcak, şunları aktardı:

'Çocuklarınızın internette ve sosyal ağlarda hiçbir zaman telefon numarası, ev adresi ya da parolalar gibi özel ve kişisel bilgileri paylaşmamaları gerektiğini anlatmalıyız. Çocuklarımıza mutlaka sevgimizi göstermeli, onları her halleriyle sevmeli ve mutlaka bir spora yönlendirmeliyiz. 'Doping eşittir uyuşturucu' bilinciyle evlatlarımızın spor yaparken de dopingden uzak durmaları önem arz etmektedir. 'Temiz toplum temiz spor' sloganımız olmalıdır. Bu vesileyle, evlatlarımız geleceğimizdir, onları sevgisiz, ilgisiz ve sporsuz bırakmayalım.'

- 'Kitap arkadaşlıkları oluşturun'

Kitapların en yakın dost olması gerektiğini kaydeden Ilıcak, 'Sizler mutlaka kitap okumalısınız. Kitap okuyan insanın, hayal gücü geniş, düşünce zenginliği bol, başarılı ve dünya gözü açık olur. Arkadaşlarınızla kitaplarınızı değiştirerek kitap arkadaşlıkları oluşturun.' değerlendirmesinde bulundu.

Çocuklar ve gençler için aile hayatının öneminin de altını çizen DUMESF Başkanı Ilıcak, 'Aileleriniz, anne babanız, büyük kardeşleriniz sizlerin ilk öğretmenleridir. Onlar sizin için vardır ve size en yakındırlar, her şeyi aile bireyleri ile paylaşmalıyız. Hayatımızın en önemli yerini işgal eden öğretmenleriniz ve spor hocalarınızla her konuyu paylaşmalısınız. Çünkü sağlıklı yapıya sahip ailelerin, öğretmenlerimiz ve spor hocalarımızın oluşturduğu toplumlar sağlam ve kötü alışkanlıklardan uzak olur.' diye görüşlerini paylaştı.

Bilgisayar oyunlarının bağımlılık yaptığına da dikkati çeken Ilıcak, 'Günümüzde, alkol, sigara, uyuşturucu, doping bağımlılığı, bağımlılık yapan ve bağımlılık riski taşıyan uyarıcılar olarak görülür. Bunun yanı sıra en büyük tehlike bilgisayarın ve internetin yaygınlaşmasıyla en az diğer uyarıcılar gibi tehlikeli bağımlılık türü olan 'bilgisayar oyunu bağımlılığı' çocuklarımızın en büyük tehlikesidir.' şeklinde görüş belirtti.
Kaynak: AA