Uşak Belediyesinin Tiyatro Kursu Sona Erdi

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 ay süren tiyatro kursu sona erdi.

Profesyonel oyunculuk ve diksiyon eğitiminin verildiği kursa devam edenler arasından 10 tiyatrocu adayı belirlenerek Şehir Tiyatrosu'nun çocuk grubuna dahil edildi.

Kursta 9-15 yaş arası 123 öğrenciye eğitim verilirken, Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Faldır Fuldur' oyununun provası yapıldı.

Provayı izleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak sosyal ve kültürel hizmetlere verdikleri önemi dile getirdi.

Kentte çok önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Cahan, bunları yaparken kültürel ve sosyal hizmetleri de ihmal etmediklerini söyledi.

Farklı vesilelerle düzenledikleri tiyatro, konferans, eğitim semineri, panel gibi kültürel etkinliklere yoğun ilgi gösterildiğini aktaran Cahan, şöyle konuştu:

'Gençlerimiz, derslerin yanında bu tür sosyal etkinliklerle kendilerini geliştiriyorlar ve burada aile ortamında bir oluşumun parçası haline geliyorlar. Bütün bunları hocalarımızın üstün gayretleri ile kendilerini sıkmadan, eğlenceli bir halde öğrenerek gerçekleştiriyorlar. İnşallah, buradaki evlatlarımız da büyüdüklerinde içlerinden avukatlar, doktorlar, öğretmenler ve vatana millete faydalı olan bireyler çıkacak. Tabi bunun yanında sanata kendini vererek ve bu alanda gelişim sağlayarak ileride çok iyi mertebelere gelecek kişiler de olacak. Maşallah bu ışık bütün çocuklarımızın gözlerinden bizlere yansıyor.'

Kaynak: AA