Ürünler Tarladan Festivale İndi

İzmit Belediyesi ile Ziraat Odası işbirliğinde bu yıl 3.sü düzenlenen Tarımsal ürünler Festivali yapılan açılış töreniyle başladı.

Ürünler Tarladan Festivale İndi
Doğu Kışla Gençlik Parkı yanındaki alanda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, AK Parti İzmit İlçe Başkan Adayı Hasan Ayaz, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı ve İzmit’in köylerinde yetişen tarımsal ürünlerin sergilenip satıldığı festivalde TEMA Vakfı, Ekolojik Yaşam Derneği, Tarım Kredi Kooperatifi’nin stantlarıyla tarım iş makinaları da yer aldı. Köylerde yetiştirilen ürünlerin şehirde oturanlarla buluşturan festivalde çok sayıda stant bulunuyor. İzmit Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterileriyle açılışı yapılan etkinlikte konuşan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın bize büyük destekleri oldu. Kendisine destekleri için teşekkür ediyorum. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak festivalde yaptığı konuşmada, “Tarıma büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ’Köyde Hayat Var’ sloganıyla köylerimize desteklerimiz devam ediyoruz. İzmit Belediye Başkanımıza tarımı geliştirmeye yönelik projeleri teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında, “Bu festival ile köylümüzün alın terini onure etmek istiyoruz. Tarımı her zaman her koşulda önemsiyor ve destekliyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile köylerde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Köylerimize camisinden, çeşmesine, temizliğinden, yoluna, parkına kadar hizmetler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ayağı çamura değmesin diye köylerin her tarafını parke ile kaplıyoruz. Örnek köy projemiz devam ediyor. Köy konaklarımız ile köylülerimizin konaklara layık olduğunu gösterdik. Modern Hayvan Pazarımız köylümüzün hizmetinde.. Ziraat Odamız ile de örnek çalışmalara imza attık. Köylümüze karşı anlımız açık başımız dik. Köyden indim şehre değil şehirden döndüm köye olsun istiyoruz” diye konuştu.

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu festivalin mesajı büyük olacak. İzmit’in, Kocaeli’nin tarım memleketi olduğu ve topraklarının bereketli olduğunu anlatan, Kocaeli’nde yetişmiş ürünlerin Türkiye’de satıldığını göreceğiz. Tarımsal ürünlerin kıymeti onları israf etmeyerek de ortaya konulmalı. Başkanımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Festivalde AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “İzmit Belediyesi bir çok konuda model oldu. Bu festivalde de model olacağından, örnek alınacağından eminim. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve ekibini kutluyoruz. Kocaeli tarımın başkenti olabilir” dedi.

Konuşmaların ardından alanda kurulan stantlar gezildi. Tarımsal Ürünler Festivali iki gün sürecek” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından stantların gezildiği festivalde, yüzde 100 yerli traktörler içinde bir açılş töreni yapıldı. 16 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA