Türk Ve Gürcü İş Adamları Bölgesel Ekonomiyi Konuştu

Türk ve Gürcü iş adamları bölgesel ekonomi ve yatırımları görüştü.

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki Gümrük ve Turizm İşletmeleri'nde (GTB) basına kapalı gerçekleşen heyetler arası toplantıya, Türkiye tarafından Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci ile Gürcü tarafından da iş adamı Giorgi Aslamazishvi başkanlık etti.

Toplantı ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Demirci, Gürcistan ile geleceğe yönelik plan ve projelerinin olduğunu, bunların gerçekleşmesi için ATSO olarak çok önemli gayretler gösterdiklerini dile getirdi.

Gürcistan'ın Türkiye için, Türkiye'nin de Gürcistan için önemli olduğuna işaret eden Demirci, şunları dile getirdi:

'Bu toplantıyı, Ardahan'ı ve Gürcistan'ın Ahılkelek şehrini ilgilendiren bazı ekonomik konular üzerine geçekleştirdik. Tıkanan bazı sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunduk. Bizim için Gürcistan çok önemli. Dolayısıyla en iyi diyalogda olduğumuz ülkelerde biri olan Gürcistan ile ilişkilerimizi daha iyi noktaya taşımak için gayret ve çaba gösteriyoruz. Bu böyle devam edecektir.'

Toplantıya, Gürcü asıllı Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsanı Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roin Kavrelişvili de katıldı.

Kavrelişvili, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkinin gelecekte daha iyi noktaya geleceği konusunda ümitli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA