PKK/KCK Davasında Tutuklu Sanıklar Tahliye Oldu

Eskişehir’de PKK/KCK’nın propagandasını yapma ve terör örgütüne üye olma iddialarıyla açılan davada, 8’i tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

"Erdoğan eceliyle ölmez"

Duruşmada konuşan tutuklu sanık İzzet A. yaptığı savunmada, mahkeme heyetinin okuduğu konuşmaları hatırlamadığını ifade ederek, "Konuşmalarımda ’Erdoğan eceliyle ölmez’ şeklinde bir diyalogun geçtiği söyleniyor. Böyle bir şey hatırlamıyorum. Ben iddianamenin abartıldığını düşünüyorum. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde de bir dosyam var. Polisler evime gelip arama yaptıklarında, yanlarında getirdikleri dosyaları sanki bizde bulmuşlar gibi yaptılar. Bu soruşturma siyasi soruşturma kapsamından çıktı artık. Bizim gibi insanların tek geliri yevmiyesidir. O da burada olduğumuz için elimizden alınmış oldu. 16 yaşındaki kızımın servis parasını ödeyemeyeceğim için okuldan almayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.



"Halay çekmeyi seviyorum"

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Azat G. hakkındaki terör örgütü propagandası yapmak suçlaması konusunda, "Ben o programa halay çekmek için gittim. Halay çekmeyi çok seviyorum. Nevruz günü okuduğum metni hatırlamıyorum. O gün o kağıdı okuyacak arkadaş gelmediği için ben okudum. Kürtçem iyi olmadığı için cümlelerin ne manaya geldiğini bilmiyorum." şeklinde konuştu.



"iddianameyi okuyan insan cezaevini eğlence parkı zanneder"

Tutuklu sanıklardan Mehmet Emin S., yaptığı savunmada hazırlanan iddianamenin hiçbir gerçeklik payı olmadığını belirterek, "Bu iddianameyi okuyup, cezaevini hiç görmeyen insan, cezaevini eğlence parkı zanneder. Şu an benle konuşan, beni ziyarete gelen herkes zan altında. İnsanların gelip benle siyaset konuşmak istemesi çok normal. Ben politik bir insanım" dedi.

Mahkeme heyeti, davada tutuklu sanıkların tahliyesine karar verirken, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA