Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması Toplantısı

Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerin gün ışığından daha fazla yararlanmalarını temin edecek şekilde derslere başlama saatleri düzenlendi.

Antalya'da Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması Toplantısı yapıldı.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, eğitim öğretim yılında okulların ve öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede sağlanmasına yönelik Vali Münir Karaloğlu başkanlığında ilgili kurum ve birim temsilcilerinin katılımıyla 'Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanması Toplantısı' yapıldı.

Toplantıda, okullarda güvenliğin azami seviyeye çıkarılması, çocukların güvenli şekilde servislerle taşınması, öğrencilerin gün ışığından daha fazla istifa etmesi gibi konular görüşüldü.

Gerek taşımalı sistemle gerek özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesinin kararlaştırıldığı toplantıda, öğrencilerin gün ışığından daha fazla yararlanmalarını temin edecek şekilde derslere başlama saatleri düzenlendi.

Toplantıda, 2017-2018 eğitim öğretim yılında kentte ikili eğitim yapan okulların derse başlama saati en erken 07.30, normal eğitim yapan okullar 08.00 ve özel okullarda ise 08.30 olarak belirlendi.
Kaynak: AA