Nilüfer Belediyesinden Bosnalı Çocuklara Spor Salonu

Bosna Hersek'in Zavidovici şehrinde, Bursa Nilüfer Belediyesinin desteğiyle onarılan spor salonu açıldı.

Bosna Hersek'in Zavidovici şehrinde bulanan Kovaci İlköğretim Okulunun, Bursa Nilüfer Belediyesinin desteğiyle onarılan spor salonu törenle hizmete açıldı.

İki belediye arasındaki işbirliği sonucu gerçekleştirilen 55 bin avroluk projenin yarısından fazlası Nilüfer Belediyesi tarafından karşılandı. 600'e yakın öğrencisi bulunan okulda düzenlenen açılış törenine katılan Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, gelecekte de benzer projelerin gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu, belediye olarak spora ve kültüre büyük önem verdiklerini söyledi.

Okul Müdürü Midhat Mujanovic de spor salonunun onarımı projesinin kendileri için son derece önemli olduğunu, 1970 yılında inşa edilen spor salonunun 2014 yılında yaşanan sel felaketinde kullanılamayacak hale geldiğini ifade etti.

Törene katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Vasi Ete ise iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini, Boşnakçanın da Türkiye'deki okullarda okutulmaya başladığını hatırlattı.

Öte yandan, gün içinde okulu ziyaret eden ancak programı dolayısıyla açılışa katılamayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Nilüfer ve Zavidovici Kardeşlik Köprüsü Projesinin meyvelerini verdiğini belirterek, 'Ortak tarihimizi hatırlatacak ve iki ülke arasındaki bağları güçlendirecek, özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet edecek bu proje Bosnalı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.' ifadesine yer verdi.
Kaynak: AA