Macron Ve Putin Arasında Telefon Görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye, Kuzey Kore ve Ukrayna'daki gelişmeleri ele aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye, Kuzey Kore ve Ukrayna'daki gelişmelerin ele alındığı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den yapılan yazılı açıklamada, iki liderin görüşmede, iki ülke ilişkilerini, Suriye, Kuzey Kore ve Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirdikleri belirtildi.

Açıklamada, Macron'un, 'Suriye'de kalıcı bir istikrar için tek yol olan siyasi sürecin çalıştırılması amacıyla BM öncülüğünde ve Cenevre süreci çerçevesinde yeni ve gerçek müzakerelerin en kısa sürede başlatılmasının önemine dikkati çektiği' bildirildi. BM Genel Kurulu çerçevesinde yapılacak görüşmelerin bu yönde atılacak adımlarda fırsat olacağı belirtilen açıklamada, Macron'un liderlerle yapacağı ikili görüşmelerde ve bakanlık seviyesindeki müzakerelerde konuyu gündeme getireceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca iki liderin Kuzey Kore'nin uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden provokasyonlarını ele aldıkları, Macron'un uluslararası toplumun bu krize kararlı ve birlik içinde bir yanıt vermesi açısından Rusya'nın rolüne vurgu yaptığı bildirildi.

Görüşmede, Ukrayna krizinin de ele alındığı ve iki liderin Normandiya Formatı çerçevesinde çalışmalarını sürdürecekleri ifade edildi.

Kaynak: AA