Macron, Gazeteci Hakkındaki Şikayetini Geri Çekti

Macron, 'kendisini taciz ettiği ve özel hayatına saldırı girişiminde bulunduğunu' iddia ettiği gazeteciden şikayetçi olmayacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Marsilya'daki tatili sırasında 'kendisini taciz ettiği ve özel hayatına saldırı girişiminde bulunduğu' gerekçesiyle şikayetçi olduğu foto muhabiri hakkındaki şikayetini geri aldı.

Fransa kamu radyosu France Info'nun haberine göre, Macron, foto muhabiri Thibaut Daliphard'tan şikayetçi olmamaya karar verdi.

Macron, ağustos ayındaki şikayet dilekçesinde, güvenlik birimlerinin uyarılarına rağmen foto muhabirinin kendisini taciz ettiğini savunmuştu.

Ülkenin güneyindeki Marsilya şehrinin Phocaean bölgesinde eşi Brigitte Macron ile tatil yapan Macron, foto muhabirinin 'özel hayatına saldırı girişiminde bulunduğunu' ileri sürmüştü.

Macron, tatilini, Talabot park isimli villaların olduğu, özel güvenlik birimleri tarafından korunan bir bölgede geçirmişti.

Daliphard'ın, Macron'u villasının dışında motosikletiyle takip ettiği, bunu tehlikeli şekilde yaptığı ve özel bir mülke izinsiz girdiği iddia edilmişti.

Macron, seçilmesinin ardından Elysee Sarayı'nı takip eden muhabirlere bazı kısıtlamalar getirmiş, bu da basın mensupları ve Macron'un ekibi arasında çeşitli sorunlara neden olmuştu.

Macron cumhurbaşkanı seçildiği günden beri ilk kez bir gazeteciden şikayetçi olmuş, eski cumhurbaşkanı François Hollande, dönemi boyunca hiçbir gazeteciden şikayetçi olmamıştı.

Cumhurbaşkanı Macron, bir konuşmasında gazetecilerin 'kendisiyle çok meşgul olduğunu, kendisinin ise Fransız halkıyla meşgul olduğunu' söylemişti.

Kaynak: AA