Halk Sağlığı Müdürlüğünden Salgın Açıklaması

Çorum Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, İskilip ilçesinde ishal ve karın ağrısı şikayetlerinde artış gözlemlendiğini ancak bir salgından bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Barış, makamında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde çok sayıda kişinin ishal ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğu İskilip ilçesinde salgın iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Salgın iddialarının ortaya atıldığı dönemde en yoğun günde 150-200 civarında vatandaşın ishal ve karın ağrısı şikayetiyle ilçe devlet hastanesine başvurduğunu ifade eden Barış, 'Bir artış olduğu doğru, ancak buna bir salgın denemez. Salgın olduğu yönünde de çok net bir delil yok. Çünkü sularla ilgili yapılan tetkikler, hastalardan alınan kanlarda da farklı yapılanmalar söz konusu değil.' dedi.

İshal ve karın ağrısı şikayetlerinin viral kaynaklı ve mevsimsel bir atak olduğunu düşündüklerini kaydeden Barış, şöyle konuştu:

'Bildiğiniz üzere yaz mevsiminde gerek sıcaklıkların artışı, nüfus hareketlerinin artması nedeniyle bizim ilimizde ve ülke genelinde yaşanan hastalıklarda ishal, bulantı, karın ağrısı gibi vakalarda artış gözlemliyoruz. Sulardan alınan numuneler kimyasal ve bakterolojik olarak analizleri gerçekleştirildi. Suların standartlara uygun olduğu tespit edildi. Dolayısıyla bir salgından bahsetmek söz konusu değil. Tedavi için başvuran hastaların tamamı da ilçe devlet hastanesinde tedavi edilmiştir. Hiç bir hastanın durumu ağır değildir, sevk edilen bir hasta da bulunmamaktadır.'

Kaynak: AA