Gümüşhane'de UMKE Tatbikatı

Gümüşhane'de 'UMKE Temel Modül Eğitimi ve Tatbikatı' gerçekleştirildi.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Temel Modül Eğitimi ve Tatbikatı’na Gümüşhane, Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin’den UMKE gönüllüsü 40 sağlık çalışanı katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi eğitim salonunda iki gün süren teorik eğitim alan UMKE gönüllüleri, daha sonra Süleymaniye Mahallesinde oluşturulan kamp yerinde üç gün boyunca afetlerde hasta yaralı kurtarma operasyonlarına ilişkin tatbikat gerçekleştirdi.

Gümüşhane’de dördüncüsü düzenlenen eğitimde, afetlerde ekip çalışması, olay yeri yönetimi, triyaj, temel yaşam ve ileri yaşam desteği, afet psikolojisi, hasta stabilizasyonu ve taşıma teknikleri, haberleşme, kamp yeri belirleme ve çadır kurma gibi konulara katılımcıların becerileri sınandı.

Tatbikatı değerlendiren Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğunu hatırlattı.

Bu tür eğitimlerin olağanüstü hallerde personelin kabiliyetini güçlendirdiğine işaret eden Yavuzyılmaz, Afet ve olağan dışı durumlara hazırlıklı olmak için bu eğitimleri belirli periyotlarla düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA