CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

'İşsizlik rakamları, AKP Hükümeti'nin sözde rekor büyümesinin nitelikli bir büyüme olmadığının kanıtı. O kadar teşvik ve desteğe rağmen işsizlik hala çift hanelerde. Genç işsizliği büyüyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 'İşsizlik rakamları, AKP Hükümeti'nin sözde rekor büyümesinin nitelikli bir büyüme olmadığının kanıtı. O kadar teşvik ve desteğe rağmen işsizlik hala çift hanelerde. Genç işsizliği büyüyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Haziran ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

İşsiz sayısının Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 124 bin artarak, 3 milyon 251 bine yükseldiğini kaydeden Budak, işsiz sayısının bir önceki aya göre ise 26 bin arttığını belirtti.

Kayıt dışı çalışanların ve genç işsizlikte artış eğiliminin sürdüğünü vurgulayan Budak, 'Geçen yıl Haziran'da yüzde 19,4 olan genç işsizlerin oranı yüzde 20,6'ya çıkmıştır. Ne yazık ki son bir aylık dönemde genç işsizlikte 1 puana yakın artış var.' ifadesini kullandı.

Bu kadar geniş teşviklere rağmen, işsizliğin tek haneye inmediğini, gençlere de iş imkanı yaratılamadığını savunan Budak, şunları kaydetti:

'Ekonomide çarklar dönmüyor. İşsizlik rakamları, AKP Hükümeti'nin sözde rekor büyümesinin nitelikli bir büyüme olmadığının kanıtı. O kadar teşvik ve desteğe rağmen işsizlik hala çift hanelerde, genç işsizliği büyüyor. AKP Hükümeti 'Türkiye büyüyor' diye pembe tablo çiziyor ama bardak boştur. Ekonomiyi canlandırmak için atılan adımlarla büyüme balonu şişirildi ama bunun nitelikli bir büyüme olmadığı işsizlik ve enflasyon rakamlarıyla ortada. Tüm adımlara rağmen, işsizlik, yoksulluk azalmıyor. Her 5 gençten biri işsiz. Gençlere iş ve aş vermenin yolu adalet ve demokrasidir. Bir an önce OHAL kalkmalı, gerginlik, kutuplaşma sonlandırılmalıdır.'
Kaynak: AA