Bitlisli 45 Esnaf Gezi Ve İnceleme İçin Gaziantep'e Gitti

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ustaoğlu: 'Bu kentlerdeki dönüşümlerin esnafların yüzünü nasıl güldürdüğünü, turizme ve kültürel tarihe açılan bu yerlerin o ilin ekonomisine nasıl katkı sağladığını görmeleri açısından esnaflarımızı gezmeleri için gönderiyoruz'.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, kentteki 45 esnafı hem gezmeleri hem de 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni incelemeleri için Gaziantep'e gönderdi.

Gaziantep'te örneği yapılan 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni yerinde görmek ve geriye dönük, esnafın hikayelerini dinlemeleri amacıyla 45 kişilik esnaf, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'nun katılımıyla Gaziantap'e uğurlandı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Ustaoğlu, Bitlis Valiliğine atandığında aynı zamanda belediye başkanı olarak da görevlendirilmesi yapıldığını söyledi.

Zaman zaman esnafla bir araya geldiğini, ilde yapılacak çalışmaları paylaştığını belirten Ustaoğlu, bunlardan en önemlisinin, tarihi geçmişi çok köklü derinliklere dayanan kadim kentin tarihi ve kültürel kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalar olduğunu hatırlattı.

'Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni de bu kapsamda değerlendirdiklerini ifade eden Ustaoğlu, şunları kaydetti:

'Yüz yıllar boyunca Osmanlı vilayeti olan şehrimizin bu tarihi ve kültürel dokusu adeta yok olmaya yüz tutmuş bir durumda. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyemiz tarafından yapılan çok güzel çalışma var. Bu proje kapsamında yaklaşık iki aydır çalışmamız sürüyor. Buradaki dış mekanların yenilenmesi, çatıların baştan yapılması, vitrinlerin düzeltilmesi ve altyapılarının yapılması ile kadim kent kültürümüze uygun gerçek kimliğine kavuşacaktır. Çalışmalar kapsamında sizlerin zaman zaman şikayetlerinizi aldık. Biz de sizlere 'Sabırlı olun' dedik. Bu sabrı gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz.'

Ülkede örnek çalışmaların olduğu çeşitli yerlerin bulunduğunu, Gaziantep'in de bunlardan biri olduğunu anımsatan Ustaoğlu, 'Bu kentlerdeki dönüşümlerin esnafların yüzünü nasıl güldürdüğünü, turizme ve kültürel tarihe açılan bu yerlerin o ilin ekonomisine nasıl katkı sağladığını görmeleri açısından esnaflarımızı gezmeleri için gönderiyoruz. Sizde oraları görün ve onların dinleyin istedik. Çünkü onların geriye dönük çok fazla hikayeleri vardır.' dedi.

Esnafın mevcut durumları görmesi için proje yaptıklarını, özellikle de 'Sokak Sağlıklaştırması Projesi'nin devam ettiği sokaklardaki esnafı geziye gönderdiklerini vurgulayan Ustaoğlu, 'Esnafların buraları gezip görmelerinde faydalı olacağını düşünerek bu akşam Gaziantep'e uğurlayacağız. Gaziantep Büyük Şehir Belediyesinden arkadaşlarımız sokak sağlıklaştırması yapılan yerleri gezdirecekler. Biraz olsun çalışma yapılan sıkıcı sokaklardan esnafları çıkartıp biraz gezdirmek istedik. Gezeceğiniz yerleri gördükten sonra burada yapacağımız çalışmalar için sizin de fikirlerinizi alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA