Bankacıya Bylock'tan 6 Yıl 10 Ay 15 Gün Hapis

Samsun’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında tutuklanan bir bankacı yargılandığı mahkeme tarafından 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir yıl önce tutuklanan banka çalışanı Fahrettin Ö. ile tutuksuz olan kardeşi Mustafa Ü.Ö.’nün yargılanması sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Fahrettin Ö. ile eşinin örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandıkları açıklandı. Kendini savunan Fahrettin Ö., "Ben Bylock kullanmadım. ByLock adını 15 Temmuz’dan sonra öğrendim. Ağabeyim Aslan yurt dışında yaşıyor. Benim adıma o kullanmış olabilir. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kurban Bayramı’nda Havza ilçesinde babam ve kardeşim silahlı saldırıya uğradı. Babam öldü, kardeşim Mustafa Ü.Ö. ise yaralandı. Kardeşim şu an hastanede ve aileme bakacak erkek kalmadı" dedi.

Mahkeme başkanının "Eşinin telefonunda da ByLock var" sözü üzerine Fahrettin Ö. eşindeki ByLock’u da ağabeyinin yüklemiş olabileceğini iddia etti. Mahkeme heyeti Mustafa Ü.A.’nın beratine karar verirken, Fahrettin Ö.’yü "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Kaynak: İHA